Ειδοποίηση
  • Lack of access rights - File 'http:/pflp.ps/english/wpeng/wp-content/uploads/2014/08/khalida-order.jpg'
  • Lack of access rights - File 'http:/pflp.ps/english/wpeng/wp-content/uploads/2014/08/khalida-order.jpg'

"Η αντίσταση και το σθένος στη Γάζα στέφθηκαν με τη νίκη μετά από 51 μέρες πολέμου, στις οποίες η Αντίσταση πολέμησε ηρωικά και έκανε μεγάλες θυσίες για την υπεράσπιση της γης και του λαού ... και όλοι οι Παλαιστίνιοι χαιρετίζουν τη νίκη αυτή που πέτυχε η Αντίσταση", είπε η συντρόφισσα Χαλίντα Ζαράρ (ΛΜΑΠ) από το αντίσκηνο της αλληλεγγύης όπου παραμένει από τότε που τα στρατοδικεία της κατοχής διέταξαν την απέλασή της στην Ιεριχώ.

"Οι εορτασμοί με την ευκαιρία της νίκης και η χαρά των ανθρώπων σε όλη τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα αποτελούν διαθήκη προς τους ανθρώπους που συντάσσονται με την επιλογή της αντίστασης, για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης", δήλωσε η Ζαράρ.

Η Ζαράρ μίλησε σε ένα φόρουμ που διοργανώθηκε από την επιτροπή νεολαίας της Ένωσης Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών στο αντίσκηνο αλληλεγγύης, με κεντρικές ομιλήτριες τη Ζαράρ και τη Σαχάρ Φράνσις, διευθύντρια του συλλόγου Addameer, κι όπου στη συνέχεια ακολούθησε μουσική παράσταση.

Η Ζαράρ σημείωσε σε σχέση με τη δική της περίπτωση, ότι δεν αποτελεί πρώτιστα νομικό ζήτημα, αλλά πολιτικό ζήτημα. Επεσήμανε "διάφορα ζητήματα και λόγους για την απόφαση της κατοχής", τονίζοντας την προοδευτική κλιμάκωση της καταστολής από την κατοχή στην αλ-Χαλίλ (Χεβρώνα) και την Ιερουσαλήμ και τις επιθέσεις μετά την ειδεχθή δολοφονία του παιδιού μάρτυρα Μοχάμεντ Αμπού Κντερ, τη μαζική και βάρβαρη επίθεση στη Γάζα, την κλιμάκωση των εποικισμών, τις επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ και το Τέμενος Αλ-Ακσά, τις μαζικές συλλήψεις και τα υπέρογκα πρόστιμα στην Ιερουσαλήμ, και τις μαζικές συλλήψεις στην κατεχόμενη Παλαιστίνη του '48, την κλιμάκωση της διοικητικής κράτησης, τις συλλήψεις αρκετών μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου και αποφυλακισθέντων, και την ίδια την απόφαση απέλασης.

"Αυτή η κλιμάκωση αντανακλά την κατάσταση της κρίσης που έπληξε τους ηγέτες του εχθρού, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης μαζικής απόρριψης των εγκληματικών πολιτικών τους σε όλες τις περιοχές της Παλαιστίνης, πράγμα που προανήγγειλε τη μετατροπή αυτής της απόρριψης σε μια νέα ιντιφάντα", δήλωσε η Ζαράρ. "Προσπαθούν να επιβάλουν μια νέα πολιτική κατά των Παλαιστινίων και των Παλαιστινίων ηγετών, βασιζόμενοι σε αυθαίρετες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της παρούσας απόφασης απέλασης. Ενδεχομένως να πίστευαν ότι θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική εύκολα, αλλά αρνούμαστε να υπογράψουμε και αρνούμαστε να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις τους και θα αντισταθούμε στην κατοχή και σ' όλες τις αποφάσεις της, και θα επιμείνουμε μέχρι να διώξουμε την κατοχή από κάθε σπιθαμή της Παλαιστινιακής γης μας."

Σημείωσε ότι η πολιτική της απέλασης ανθρώπων από τον λεγόμενο «Τομέα Α» στον «Τομέα Α», που υποτίθεται ότι είναι υπό Παλαιστινιακή κυριαρχία, δείχνει σαφώς τις προθέσεις της κατοχής σε σχέση με τις συμφωνίες τους με την Παλαιστινιακή Αρχή. Σημείωσε, επίσης, ότι η κατοχή επιδιώκει να προσαρτήσει τον λεγόμενο «Τομέα Γ», όπου κλιμακώνουν τις κατασχέσεις Παλαιστινιακής γης, κατασκευάζοντας δρόμους και εποικισμούς, και κατεδαφίζοντας παλαιστινιακές κατοικίες.

"Μετά τη νίκη στη Γάζα, τώρα είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί η μαζική λαϊκή υποστήριξη στην Αντίσταση από το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη και την Κατεχόμενη Παλαιστίνη του '48 για να χτίσουμε τη λαϊκή απόρριψη του κατακτητή, δουλεύοντας ταυτόχρονα για την ανασυγκρότηση της Γάζας και υποστηρίζοντας την Αντίσταση" είπε η Ζαράρ.

"Η ανάπτυξη της λαϊκής πάλης για μια νέα Ιντιφάντα είναι μια πρώτη προτεραιότητα, για την οποία θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σοβαρά", δήλωσε η Ζαράρ. "Οι συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες πολιτικές βαρβαρότητας της κατοχής απλά επιταχύνουν την αυξανόμενη λαϊκή απόρριψη.... Είναι αλήθεια ότι οι αντικειμενικοί παράγοντες είναι ώριμοι, αλλά ο υποκειμενικός παράγοντας δεν είναι ακόμα. Ταυτόχρονα, η λαϊκή απόρριψη των επιθέσεων της κατοχής προσφέρει το καλύτερο περιβάλλον για να προωθήσουμε τον υποκειμενικό παράγοντα, πρώτα, μέσω της άσκησης του δικαιώματός μας ως κατεχόμενου λαού να αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του ένοπλου αγώνα. Πρέπει να συστρατευθούμε δυνατά με την Αντίσταση ως τρόπο ζωής, όπως ακριβώς κλιμακώνουμε τη μαζική πάλη, για παράδειγμα, την εκστρατεία του μποϊκοτάζ, που είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο από τη σκοπιά των ζημιών που υφίσταται ο εχθρός σε όλα τα επίπεδα, αλλά και από τη σκοπιά του μποϋκοτάζ ως λαϊκής επιλογής και τρόπου ζωής. Δεύτερο, μέσω της προγραμματικής εδραίωσης της εθνικής ενότητας. Μπορεί να διαφωνούμε μεταξύ μας, αλλά κανένας λαός δεν θριάμβευσε χωρίς ένα ευρύ εθνικό μέτωπο βασισμένο σ' ένα ευρύ πρόγραμμα αντίστασης που ενώνει όλες τις δυνάμεις και τους ανθρώπους κάτω από το λάβαρο της αντίστασης μέχρι τη νίκη και την ήττα της κατοχής. Η μάχη της Αντίστασης στη Γάζα ενσαρκώνει αυτό το γεγονός, και αυτό θα πρέπει να μιμηθούμε και να αναπτύξουμε. Θα πρέπει επίσης να αναπτύξουμε μια βαθύτερη κατανόηση της εθνικής ενότητας η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει από ένα λαϊκό, μαζικό επίπεδο έως το σχηματισμό μιας ενιαίας εθνικής ηγεσίας ... που θα μπορέσει να αναδιοργανώσει το πλαίσιο της ΟΑΠ (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) και να αποκαταστήσει τις πολιτικές και τις θέσεις της βασισμένη σ' ένα ενιαίο πρόγραμμα εθνικής αντίστασης", είπε η Ζαράρ.

"Πρέπει επίσης να συνδέσουμε τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα με τους στρατηγικούς μας στόχους, κατ' αρχήν με την ισχυρή ένταξή μας και την οργάνωσή μας σχετικά με το δικαίωμα στην επιστροφή. Σ' αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να κινητοποιήσουμε τους Παλαιστίνιους μέσα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη του '48, ιδιαίτερα μπρος στον αυξανόμενο και ανοιχτό σιωνιστικό ρατσισμό. Εκεί, το μαζικό λαϊκό κίνημα αποτελεί θεμέλιο για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Οι πρωτοβουλίες της νεολαίας, όπως η πρωτοβουλία να επιστρέψουν οι άνθρωποι στα χωριά από τα οποία εκτοπίστηκαν, δεν πρέπει να υποτιμούνται", δήλωσε η Ζαράρ. Μιλώντας με τους νεολαίους διοργανωτές, είπε, "προωθείτε το μέλλον του κινήματος του λαού μας. Πάρτε πρωτοβουλίες και αναλάβετε την ηγεσία - μην περιμένετε από μένα ή από οποιονδήποτε να σας δώσει αυτό το δικαίωμα. Είστε το μέλλον του λαού."

πηγή: ΛΜΑΠ

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages