Εξω οι ισραηλινοί φονιάδες από την Ελλάδα!

Ολοι έξω από το ίδρυμα Κακογιάννη, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 5:30μμ

Να σταματήσουμε τα θεατρικά σεμινάρια των σιωνιστών εγκληματιών πολέμου

Αυτό ξεπερνά κάθε όριο. Αυτοί που επί 51 μέρες δολοφονούσαν μεθοδικά τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και κατέστρεφαν κατοικίες, νοσοκομεία, δημόσια ιδρύματα, υποδομές, οργανώνουν στην Αθήνα θεατρικά σεμινάρια που θα καταλήξουν σε μια παράσταση βασισμένη στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη!

Οι σύγχρονοι ναζί προσπαθούν να κρύψουν τα μαζικά εγκλήματά τους, τη γενοκτονία ενός λαού, βρομίζοντας ένα αντιπολεμικό έργο!

Αυτό το ανοσιούργημα θα διαπραχτεί στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και με τη γενναία χορηγία της σιωνιστικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Κάτι ανάλογο έγινε πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διοργανωτές της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου, πάντα με τη χορηγία της σιωνιστικής πρεσβείας, επέλεξαν το Ισραήλ ως «τιμώμενη χώρα», προβάλλοντας ως «φιλειρηνιστές» συγγραφείς ακόμη και «γεράκια» της ισραηλινής εισβολής στο Λίβανο το 2006!

Αν τότε η πρόκληση πέρασε με λίγες σχετικά διαμαρτυρίες, τώρα δεν πρέπει να περάσει. Αχνίζει ακόμη το αίμα των αμάχων της Γάζας στους δρόμους και τα ερείπια της Γάζας. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε πλέον την παρουσία των σιωνιστών στην Ελλάδα και τη διείσδυσή τους σε κάθε πτυχή της πολιτιστικής ζωής του τόπου. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι ντροπή για τον ελληνικό λαό και δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του σιωνιστικού κράτους των ναζιστών δολοφόνων.

Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ «κάθεται» πάνω σε αρπαγμένη παλαιστινιακή γη, έφτιαξε τη βιβλιοθήκη του αρπάζοντας χιλιάδες βιβλία από παλαιστινιακές βιβλιοθήκες, έχει στο διοικητικό του προσωπικό ακόμα και στελέχη των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, αποδεδειγμένους εγκληματίες πολέμου και στη διάρκεια της τελευταίας γενοκτονικής επίθεσης στη Γάζα διοργάνωνε καμπάνιες υποστήριξης του σιωνιστικού στρατού!

Μ' αυτούς συνδιοργανώνει θεατρικά σεμινάρια το Ιδρυμα Κακογιάννης! Μ' αυτούς θα ανεβάσουν τη «Λυσιστράτη» όσοι και όσες επιλέξουν να πάρουν μέρος στα σεμινάρια!

Πριν μερικές μέρες, ο ισπανός προπονητής της «Μακάμπι» του Τελ Αβίβ παραιτήθηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του, γιατί δεν μπορούσε να ανεχθεί τη σφαγή των αμάχων της Γάζας. Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Αλγερίας και ένας γερμανός διεθνής ποδοσφαιριστής τουρκικής καταγωγής θέλησαν να δώσουν την αμοιβή τους από τη συμμετοχή στο Μουντιάλ στα παιδιά της Γάζας.

Είναι δυνατόν έλληνες και ελληνίδες άνθρωποι του θεάτρου να κλείσουν με κυνισμό τα μάτια τους και να συμμετάσχουν σε θεατρικά σεμινάρια που οργανώνουν οι σιωνιστές δολοφόνοι;

Αν το κάνουν, αν το Ιδρυμα Κακογιάννης δεν ακυρώσει τα σεμινάρια, αν όσοι και όσες δήλωσαν συμμετοχή δεν την ακυρώσουν, θα νίψουν τα χέρια τους σε ματωμένους νιπτήρες, για να θυμηθούμε τον Μπρεχτ.

Στην Ελλάδα των μνημονίων, του εργασιακού μεσαίωνα, της πολιτικής και κοινωνικής παρακμής, η εξωνημένη αστική διανόηση έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με κάθε πτυχή της υποδούλωσης που ακολουθεί χωρίς δισταγμό η άρχουσα τάξη. Η μείωση των κονδυλίων για την τέχνη και τον πολιτισμό, όμως, δεν μπορεί ν' αποτελέσει δικαιολογία για συνεργασία με τους σιωναζί δολοφόνους του Ισραήλ.

Η πολιτιστική παράδοση του λαού μας άλλους δρόμους υποδεικνύει. Τους δρόμους που χαράχτηκαν στα μαύρα χρόνια της κατοχής και στα πέτρινα χρόνια των διώξεων ενάντια στους αγωνιστές. Τότε που η συντριπτική πλειοψηφία των πνευματικών ανθρώπων και των καλλιτεχνών συντάχθηκε με τη λαϊκή θέληση και φώναξε κι αυτή ότι είμαστε λαός ελεύθερων και όχι ραγιάδων και προσκυνημένων.

Αυτό το φορτίο περνάει από γενιά σε γενιά, περνάει στον κόσμο που αγωνίζεται καθημερινά, στον κόσμο που υπερασπίζεται το δίκιο και τη λευτεριά. Οι Παλαιστίνιοι αιμορραγούν επί σχεδόν εφτά δεκαετίες, αλλά εξακολουθούν να αντιστέκονται. Αυτοί είναι ο φυσικός μας σύμμαχος στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς αδικία και εκμετάλλευση, χωρίς πλούσιους και φτωχούς.

Είναι στοιχειώδες καθήκον αλληλεγγύης προς τον αδελφό παλαιστινιακό λαό, αλλά και συνέπειας έναντι των ελληνικών αγωνιστικών παραδόσεων, να μην επιτρέψουμε στους σιωνιστές να αλωνίζουν στην Ελλάδα, προσπαθώντας να διαβρώσουν την πολιτιστική και ακαδημαϊκή ζωή. Να εξαφανιστούν διά παντός από τον τόπο μας. Να μποϊκοτάρουμε κάθε παρουσία τους, κάθε προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εστίες ωραιοποίησης του ναζιστικού καθεστώτος τους και κλίμα απαλλαγής από τα διαρκή εγκλήματά τους.

Σήμερα στα εβραϊκά πανεπιστήμια του Ισραήλ κάθε φωνή υπέρ των Παλαιστινίων φιμώνεται. Κάθε «ανήσυχος» φοιτητής που διαπιστώνει την αλήθεια, ότι το Ισραήλ από την ίδρυσή του το 1948 ακολουθεί συστηματική γενοκτονική πολιτική σε βάρος των Παλαιστινίων και των όμορων αραβικών λαών (συνεχείς εποικισμοί στα συριακά υψώματα του Γκολάν και στα λιβανέζικα αγροκτήματα της Σεμπάα, στήριξη των φασιστών φαλαγγιτών στο Λίβανο τις δεκαετίες του '70 και του '80 και όλων των φασιστικών αραβικών καθεστώτων, όπως του αιμοσταγούς καθεστώτος του στρατηγού Σίσι στην Αίγυπτο και της μοναρχίας του Μαρόκο) και τολμά να αμφισβητήσει την κυρίαρχη θεώρηση, απομονώνεται και διώκεται.

Αρκετοί εβραίοι ακαδημαϊκοί που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από την κυρίαρχη σιωνιστική προπαγάνδα, ανάμεσά τους και ο ιστορικός Ιλαν Πάπε που διώκεται συστηματικά από τους σιωνιστικούς κύκλους σε όλο τον κόσμο και βεβαίως το ίδιο Ισραήλ, καλούν σε μποϊκοτάζ των ισραηλινών πανεπιστημίων, θεωρώντας ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να δημιουργηθούν αντισιωνιστικά, αντικατοχικά ρεύματα μέσα στα πανεπιστήμια του Ισραήλ (http://electronicintifada.net/content/academic-boycott-will-lead-israeli-self-examination/5602, http://electronicintifada.net/content/rare-voice-interview-author-ilan-pappe/6594).

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όλους και όλες να δώσουμε βροντερό παρών στη συγκέντρωση έξω από το Ιδρυμα Κακογιάννη (Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, ώρα 5:30μμ το απόγευμα). Με δεδομένο ότι το κίνημα αλληλεγγύης στην μαχόμενη Παλαιστίνη κάνει ξανά δυναμική εμφάνιση τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την Ευρώπη, ας είναι αυτή η αρχή για ένα κίνημα που θα τορπιλίζει συνεχώς κάθε απόπειρα συνεργασίας με το ναζιστικό-σιωνιστικό καθεστώς, τους θεσμούς και τα παρακλάδια του.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages